Fortællinger fra mørket 

en vandringsforestilling i Rudme

En blanding

mellem et totalteater og en friluftsforestilling,

mellem en vandre tur og en historiefortælling.

Iscenesat af MYRKR sammen med landsbybeboerne fra Rudme

 

startsted:  foderstoffen i rudme

Slutsted: Kirken i herring

Midtvejsstop: Galleri Svinestien

Mørke er et særkende for livet i en landsby, hvor mørket er et særligt aktiv. I vandringsforestillingen Mørket i Rudme spiller mørket hovedrollen. Mørke rummer nogle kvaliteter, som vi overser i vores moderne, oplyste verden; mørket giver anledning til at vende blikket indad, lade roen komme til én og sende fantasien på eventyr.


Rudme er en lille landsby på Fyn, hvor kunstfælleskabet MYRKR sammen med landsbyboerne har skabt en site-specific vandringsforestilling. Med de lokales fortællinger om mørket i ørene går publikum sammen forbi huse, veje og haver, hvor folks oplevelser i mørket har fundet sted og hvor fortællerne bor.


Fortællingerne bliver vakt til live, imens vi bevæger os ned igennem byen, der både er scene for vandringsforestillingen og hjem for fortællerne. Vi får lov at lure ind i de varme stuer og gå på eventyr i de mørke haver bliver inviteret ind i landsbyens fællesskab. Lyskunstner Sally Sølvstjerne fremhæver mørkets nuancer med sine lysinstallationer.

Praktisk:

Forestillingen er en vandringsforestilling. Det betyder, at du som publikum kommer til at bevæge dig rundt i landsbyen i mørket, igennem haver og mindre stier efter mørkets og duggens frembrud. Vi gennemfører uanset vejret, da naturens luner blot er en del af oplevelsen. Husk derfor praktisk, varmt og vind- og vandtæt fodtøj og tøj. Forestillingen er desværre ikke egnet for gang- og bevægelsesbesværede. Vandringen strækker sig over 2,5 km men med stop undervejs og små svinkeærinder, så forestillingen varer ca 1,5 time. Vi dyrke roen, fordybelse og stilhed. Aldersgrænsen er 12 år.

Ved starten får alle udleveret trådløse hovedtelefoner, som bæres under hele vandringsforestillingen. Kom i god tid!

Medvirkende:
Alaya Riefensthal
Sara Troense
Sally Rud
Mette Burild

Musik:
Jullie Hjetland
Brice Soniano
Viktoria Holde Søndergaard
Mette Burild
Anders Hedegaard Mortensen

Fortællere:
Erik Hansen
Jøren Havelund
Kamille Nygård
Birgir Norddahl
Bent Rasmussen
Karen Hedegaard Mortensen
Viktoria Holde Søndergaard

Digtere:
Pia Tafdrup
Laus Strandby Nielsen

Billedkunstnere:
Sys Hindsbo
Hanne Skyum

Scenografi:
Alaya Riefensthal
Sally Rud

Lysdesign:
Sally Rud

Lyddesign:
Sara Troense
Alaya Riefensthalh

Efter forestillingen:
Fra 1. december vil lydvandringen kunne downloades, så man efterfølgende selv kan gå på oplevelse i Rudme trygt guidet af fortællinger fra byens beboere. Et selvstændigt lydværk, som kan leve sit eget liv for folk, som vil opleve mørket og fællesskabet i Rudme.


Om projektet Mørket i Rudme
Vandringsforestillingen er en del af et større projekt om mørket i Rudme, som er skabt sammen med lokale beboere herunder Landsbyhøjskolen, Rudmekompagniet, Herringe Kirke mfl.

 

Det sker henover tre dage med højskole, konference, mørkemiddage mv altsammen med fokus på Mørket i Rudme 1.-3. november 2019.
 

Rudme er en lille landsby på Midtfyn, der dyrker fortællinger som en vigtig lokal DNA. Det er både en ny måde at lave lokalhistorie på, samtidigt med, at det er et projekt, der i sig selv samler byen og styrker fællesskabet. På forskellige måder dvæler projektet ved alt det, der finder sted i mørket - når vi oplever og møder verden og hinanden i mørket, lader vi synet hvile og giver plads til de andre sanser ogl en anden åbenhed i mødet.
 

Læs mere på http://www.mørketirudme.dk/

Om MYRKR
Med vidt forskellige udgangspunkter og fagligheder er MYRKR startet med en fælles fascination af mørket i Norden og de mørketraditioner, som er en del af vores historie. Vi skaber rum til ro, refleksion, sanselighed og fordybelse. Vi udforsker og fortolker gamle, nordiske traditioner, ritualer og den visdom om naturen, som vores nordiske forfædre var så fortrolige med. Vi undersøger naturens fænomener i et spændingsfelt mellem kunst, videnskab, magi og hverdagserfaringer. Vores værker er site-specific og tværæstetiske med performance, musik, scenografi og lydkunst.
MYRKR er musiker Jullie Hjetland, iscenesætter og performancekunstner Alaya Riefensthal og radiodokumentarist Sara Troense.

 

Læs mere på http://www.mørketirudme.dk/